Dagens hål

Enligt de holistiska gamla grekerna är helheten större än summan av delarna (ja, det är okej att läsa om den meningen ett par gånger) – att delarna liksom inte gör sig lika bra att beskrivas enskilt.

Hmm. Jag kan vara beredd att hålla med.

Dagens hål – en gång ett stycke tyg på ett par sletna gamla jeans – sitter nämligen på knät och är inte i sig någon särskild franscharmör. Ett stycke knäskål i ett stycke knähål blir helt enkelt ensamt inte mycket sexigare än så här:

Knäskål i knähål.

Nej. Det är i sådana stunder man måste förlita sig till heeelheten:

Helhet! sa flickan och neg åt holismen.

Helhet, holism och trasiga jeans – klart ett grekAmen till det!

(Och om du undrar varför jag ser så sur ut, så beror det på att jag fortfarande mår typ så här. Och låter som jag gråter när jag pratar. Men jo tack, annars är det bra).

Etiketter: , , , , , , , ,

  • http://www.gogab.se/ Johan_Groth

    I Boken om Tao påpekar man å andra sidan att det är just hålet som är det viktiga. Leran formar kärlet men det är tomrummet som ger kärlet dess funktion. Väggarna formar huset men det är dörrarna som gör huset beboeligt. Det är tystnaden efter tonen som ger den djup.

    Och visst har grekerna rätt: plocka isär en katt i sina beståndsdelar så blir det uppenbart att något försvunnit i processen. Det något som icke är men som gör hela skillnaden.

  • jenni_bark

    Kommentar värd att meditera till! Knappast av särskilt banal karaktär dock… ;)

    Men taoisterna är också ena kloka -ister när det kommer till livsväsentligheter. Har jag alltid tyckt.