Dagens tautologi

”Tautologi” är knappast ett banalt ord (då funkar kanske ”tårta på tårta” bättre?). Men det innebär i alla fall en (onödig) omsägning av samma sak.  Typ ”att tårgråta” skulle definitivt vara tautologiskt om du fick för dig att säga det. På samma sätt som att ”promenera en promenad” eller att tycka något är ”guud så banaltrivialt” är en riktig gräddbakelse på tårtan.

Dagens tautologi är dock inte så mycket ett ord som en handling – att städa städskåpet (en oundviklig tårta-på-tårtare jag utför ibland):

Städa städskåpet

Städa städskåpet

(I bild: Svart LG-dammsugare med igentejpad slang, ihopfällbar torkställning från Åhléns,  skurset från Ikea, en nästa-helt-slut-”Opus HealthCare Tabort”-flarra samt rosa Drömhuset(tror jag)korg med (-wohoo!-) icketejpade LG-dammsugarmunstycken).

Etiketter: , , , , , , , ,