Dagens nöt

Dagens nöt lever sannerligen upp till sitt namn, dock mer i betydelsen att vara ett nöt, än just en nöt (vilket ickenötter förstår skillnaden på).

Med det kreativa namnet ”blandade nötter” (…) säljs ett gäng blandade, japanska ”vi-kallar-det-nötter” tillsammans i små, svåröppnade, triangelformade hitte-på-påsar, som i sin tur ligger tillsammans i en jääättestor påse.

Vid första anblicken tänker man: ”Kul! Gott! Specieeellt! Wasabi, sjögräs, alles möjligt :). Schysst att det är så många påsar! ”.

Sedan öppnar man första påsen. Stoppar en nöt i munnen. Tuggar. Undrar. Tuggar lite till. Tittar på bäst-före-datum. Konstaterar att ”nehä, den hade inte gått ut”.

Öppnar en annan påse. Stoppar en annan nöt i munnen. Tuggar. Undrar. Väntar på att det ska smaka något.

(citat vän-som-fick-tugga-blandnöt-häromdagen: ”Hörrni, vet ni vad den här smakar?”. Vi nöt-tuggare runtomkring: ”Nää?!”. Vännen: ”iiingenting”).

Med en så lång ingredienslista (se nedan) måste jag nog säga att nöten, tack vare den o-e-r-h-ö-r-d-a smaklösheten (sa jag att den var oerhörd?) också kan stå för Dagens Bedrift.

Nåja. Oavsett smak är påsen party. Och miljövänlighet-tveksamheten till trots föll jag pladask för den här soloförpackade nöt-nöten:

Solonöt

????! Typ.

Hittepåblandning deluxe

Jääättepåse. Jäättemycket av ingenting.

Obs! Innehållsförteckning :O

"Ätbara färgämne": Blå 1. Gul 4. Röd 40. Jo'rå...

Nötpris

Nötpris.

Smakfull samling smaklöshet...

Serveringstips: Ät ej och njut!

Etiketter: , , , , , , , , , ,